Modern Classics е компания, в която инж. Христо Бъчваров и екипа му конвертират класически автомобили в модерни такива по отношение на технологии, комфорт и системи за безопасност, запазвайки визията и духа на автомобилите. Фокусът на екипа е да създаде продукт, който комбинира красивия дизайн на ретро автомобилите с иновативни технологии на електрическо задвижване с цел постигане на комфорт, безопасност на пътя и не на последно място опазване на околната среда. По този начин Modern Classics вдъхва нов живот на красивите класически автомобили, правейки ги по-евтини за поддръжка и отговарящи на актуалните тенденции.

Уникалното Porsche 911 на Modern Classics, базирано на Porsche 911 от 80-те години на миналия век е творение на инж. Христо Бъчваров и екипа му, а интериорът на Carbon Motors. Modern Classics са направили пълна реставрация на каросерията и интериора, двигателят с вътрешно горене е заменен с електромотор и батерия.

Автомобилът отговаря на всички изисквания на TÜV, като съчетава всички модерни системи за безопасност: ABS, контрол на сцеплението, помощ при потегляне в наклон, помощ при спиране и други.

Технически характеристики на електрическото Porsche 911:
• електромотор с мощност 135 kW (184 к.с.);
• Батерия 42 kWh;
• Пробег над 250 км;
• Максимална скорост: 160 км/ч (електронно ограничена);
• AC charging 11 kW;
• DC charging 50 kW;
• 0-100 км/ч.: 6.8 сек;
• Шест различни режима на звук.

Автомобилът беше вече представен на автошоуто в Есен, Германия през декември миналата година и предизвика изключително сериозен интерес. От Modern Classics ще представят творението си и на автомобилното шоу Retro Classics в Щутгарт, Германия, което ще се проведе от 21 до 24 април.

Екипът на Road Hunter вече писа за това, че конвертирането на класически автомобили набира популярност, а това Porsche 911 от 80-те години, минало през ръцете на инж. Христо Бъчваров и екипа му показва, че един такъв проект може да бъде изключително успешен със запазване на духа и визията на автомобила, без да разваля наследството на модела, превръщайки го същевременно в един модерен автомобил, подходящ за ежедневието.

Повече снимки и информация за проекта може да намерите тук: https://modernclassics.tech/

Leave a Reply