Дизайн

Дизайнът разбира се е първото нещо, което клиентите забелязват. Той дава информация за марката на автомобила, за неговия клас и предназначение. И ето, че с F-Pace от Jaguar Land Rover обогатиха гамата си с модерен, „паркетен“ кросоувър какъвто им липсваше. Защото появата на една такава кола под марката Land Rover, просто не би си паснала с историята на прословутите всъдеходи и дори би навредила на имиджа им. Звучи като логично обяснение, а?

И така да преминем по същество към дизайна на F-Pace. Макар да е първият високопроходим модел на марката, F-Pace може безпроблемно да се идентифицира като стопроцентов представител на Jaguar от пръв поглед. Това се дължи на цялостното излъчване на автомобила въплащаващо спорт, елегантност и разбира се добре познатите дйзайнерски решения като фаровете и предрадиаторната решетка.

Колкото до задницата, то аз я намирам за „черешката на тортата“, тъй като изглежда много динамично и красиво, а освен това силно напомня на спортиста F-Type. Какво по-хубаво от това? А и поне според мен на доста производители им се отдава да правят хармонични и добре изглеждащи предници, но задната част винаги е по-голямо предизвикателство.

Лично аз намирам F-Pace за най-добре изглеждащият модел в класа си. Браво, Иън Калъм!

Leave a Reply