VW Golf 8 – Консервативен дизайн и модерни технологии (тест)

Дизайн:

При премиерата на Golf 8 неизбежно си спомних за друг модел на VW отпреди много години. Говоря за Passat B3 и спорния дизайн на предницата му (липсата на традиционна предрадиаторна решетка), който през осемдесетте години е бил посрещнат със смесени чувства.

Предната част на Golf 8 поражда подобни вълнения, като до мен достигнаха доста крайни мнения. Аз също не съм почитател на дизайна – липсва хармония между спускащия се надолу капак, формата и разположението на фаровете и декоративните елементи в бронята. Сякаш гледам дизайнерски експеримент.

Какво е вашето мнение за предната част на Golf 8?

Като изключим противоречивата предница, останалата част от автомобила е типичен Golf. Силуетът му не крие никакви изненади и напомня силно на предходното поколение на модела, но с някои по-изострени и модерно изглеждащи линии.

Задната част на колата също е еволюирала в посока острота на формите и минималистичен модернизъм, като това, което прави по-лошо впечатление е декоративната хромирана лайстна, която имитира накрайници за изпускателната система. Ауспухът всъщност е под бронята.

Редно е да обърна внимание и на модерно-изглеждащите фарове и задни светлини, които в този им вид са опционални (IQ Light за 1660 лв) и определено добавят доза авангард в дизайна на Golf 8.

Цялостно автомобилът запазва консервативния стил на Volkswagen и доразвива идеите, които виждаме в Golf 7… макар и в не съвсем правилна посока, поне според моите разбирания за естетика. Разбира се вкусът е индивидуален, а и нека не се залъгваме, че популярността на VW Golf през годините се дължи на впечатляващ дизайн.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s