Peugeot 5008 – Среща на модата с практичността (тест)

Дизайн:

На първо място ще обърна внимание на предницата, защото модернизацията на модела засегна най-очевидно именно нея. Да си призная, когато видях първите снимки не бях очарован, най-вече заради тази особена предрадиаторна решетка (темата с решетките е много актуална). В последствие мнението ми стана положително.

Мисля, че предницата на 5008 е станала много по-модерна, като интеграцията на новото лице на Peugeot е отлична, а въпросната решетка всъщност е много интересна и създава ефект за дълбочина. Допада ми и, че „хромът“ е намалял, което прави ликът на автомобила по-европейски.

Останалата част на 5008 не е претърпяла забележими промени, а те не са и необходими, защото автомобилът все още изглежда доста характерно. Купето е издължено и подчертано кубично, като впечатление прави дължината на задните врати (напомня ми на някогашния R-Class на Mercedes във вариант с удължено междуосие), а и „отсечената“ задна част. Това са все детайли, които подсказват, че 5008 приоритизира обема на вътрешното пространство.

Задната част на 5008 залага на опростени линии и по-малко детайли с характерната тъмна линия на светлините. Тук намирам и единственото нещо, което истински не ми харесва – това са правоъгълните имитации на накрайници на изпускателната система. Ауспухът е под бронята.

В крайна сметка, лично на мен 5008 все още ми прилича повече на ван, отколкото на SUV, но виждам ясно детайлите и дизайнерските решения, които придават „по-мускулест“ вид на модела и го превръщат в SUV в очите на повечето хора. Така или иначе това е без особено значение, защото смятам, че крайният резултат е атрактивен и по-важно – в крак с времето.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s