Дизайн

Двойката е класическо купе с издължена предна част и къса задница, а две неща се забелязват от пръв поглед – формата на „бъбреците“ не е повлияна от M3, M4 и серия 4, а стила на фаровете и задните светлини не наподобява на нищо друго в актуалната гама на марката. Мен, ако питате изглеждат сякаш идват от друга марка, но BMW твърдят, че при фаровете трябва да виждаме препратка към модели от миналото като 2002. Мисля, че нямам достатъчно богато въображение.

Първоначалното ми мнение за дизайна на автомобила бе спорно. От една страна в свят пълен с „дебели“ SUV модели, приветствам всяко едно спортно, двуврато, непрактично купе. От друга страна детайлите и най-вече светлините не ми допадаха. Всичко това се промени лесно. Няколко дни преди теста, видях лилава „двойка“, която дори не беше M240, паркирала на една улица в София. Ниска, широка, с издути калници сякаш не е 220i, а поне M2, колата ме грабна веднага.

Мнението ми се затвърди, в момента в който видях тестовия автомобил. Светлият, сив цвят (Brooklyn Grey) акцентира всички детайли и линиите на автомобила и вече просто не „ми пука“ за „странните“ фарове. Пропорциите на колата, в комбинация с изпъкналия капак на двигателя, вертикалната решетка и широките калници ѝ придават „мускулест“ вид. В същото време формите на каросерията, а и хитри детайли като лакираните в черно прагове, създават лекота и елегантност на дизайна, които ми напомнят на спортните купета отпреди 40 години.

2 thoughts

Leave a Reply