На изискан коктейл снощи, в столичния Residence Exclusive Club, Volkswagen събра отбрани гости и клиенти, за да представи официално третото поколение на Touareg. Подобрения има в окачването, цялостната визия и концепция за пълноразмерния SUV, изцяло обновени са HD матричните фарове отпред и LED задни светлини, които са проектирани като светлинна лента.

В градината на луксозния клуб, гостите имаха честта да са сред първите докоснали се физически до обновения модел, чийто поръчки стартираха у нас едва преди месец. Две версии на модела застанаха под светлината на прожекторите: флагманът в гамата на Touareg plug-in хибридния Touareg R 3.0
V6 eHybrid 4MOTION, притежаващ най-мощната система за задвижване сред всички серийно произвеждани модели на Volkswagen и безспорният пазарен лидер – Touareg R-Line 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION.

Флориан Пупетер, изпълнителен директор на вносителя Порше България приветства гостите и обърна специално внимание на стремежа на Volkswagen към устойчивост, без компромис в производителността и представянето на автомобила и премиум усещането, който стремеж намира израз ясно при plug-in хибридния Touareg R eHybrid. Господин Пупетер каза още:

„Touareg R eHybrid е флагман в гамата ни. Никой друг продукт на Volkswagen не предлага толкова високи динамични характеристики, по-добър баланс от комфорт на возене и динамика на пътя и повече възможности за индивидуално оборудване. Освен впечатляващия разход от само 2.2 л/100 км в хибриден режим, Touareg има и внушителен капацитет за теглене на различни прикачени товари с общо допустимо тегло до 3,5 тона. Вярваме, че новият Touareg ще удовлетвори всички водачи с високи динамични изисквания.”

Превъзходна система за задвижване и ново поколение окачване. Новият Touareg R eHybrid се задвижва от комбинация от 3,0-литров шестцилиндров двигател със система за принудително пълнене с турбокомпресор и електродвигател със сумарна системна мощност от 340 кВт (462 к.с.) и максимален
системен въртящ момент от 700 Нм. Тази впечатляваща мощ позволява времето за ускорение от 0 до 100 км/ч да бъде сведено до 5,1 секунди, а максималната скорост да достигне 250 км/ч. Сред новостите при новия модел е свързаният с електрониката за управление на окачването сензор за натоварване на покрива, който наред с продължаващото развитие на системите за контрол на ходовата част и поведението на пътя в Touareg R eHybrid създава предпоставки за още по-голяма стабилност и прецизност както в динамични, така и в ориентирани към комфорта режими на движение.

Многобройни новости в стандартното и допълнително оборудване. Сред акцентите в стандартното оборудване на топмодела са основно обновеното и модернизирано с още по-интуитивно управление на функциите арматурно табло Innovision Cockpit с централен сензорен екран (с диагонал 38 сантиметра или 15 инча), както и новата матрична система IQ.LIGHT HD на предните светлини.
Нейните повече от 38 000 интерактивни светодиодни елемента прожектират прецизно осветена площ върху лентата за движение и осветяват пътя пред водача по-ярко и ясно от когато и да било преди. Допълнителното оборудване на новия Touareg R eHybrid включва и високотехнологичната функция за дистанционно паркиране Park Assist Pro, която дава възможност за контрол на маневрите за влизане и напускане на паркомястото от разстояние чрез смартфон с инсталирано приложение Volkswagen App и значително улеснява водача при използване на много тесни пространства за паркиране.

Leave a Reply