Дизайн

Няма какво да се заблуждаваме, най-добрият дизайнер за един английски автомобил, е англичанинът. И ето че тук главният дизайнер е Иън Калъм, който както може да се досетите е получил дипломата си от Кралския колеж по изкуства в Лондон (откъдето излизат най-добрите съвременни дизайнери). Автомобилът, които е направил изглежда точно като това, което може да се очаква от Jaguar в този клас. Имаме смесица между модерни детайли и цялостно консервативни линии.

Предницата смесва агресия и елегантност, а задницата… е задницата е малко безлична. Според мен идеята е да е относително консервативна, но на мен не ми допада. Друго нещо, което не ми харесва е опитът да се придаде динамична странична линия с изтеглянето на купето назад и по-високата и къса задница. Аз лично предпочитам класически, правилни пропорции. Но като изключим моя вкус, автомобилът има външен вид, който би трябвало да продава – правилен ход от Jaguar.

Конкретно S версията, с агресивните си брони, черните прагове и джанти и спойлера на капака на багажника, обезателно е атрактивен автомобил и привлича вниманието, без да изглежда „парвенюшко кичозно“. Одобрявам!

Leave a Reply