Някога събуждали ли сте се с мисълта „Трябва да си купя нова кола. Искам нещо спортно, което да привлича погледите дори на запалените ‚състезатели‘ с ‚голфове‘, ‚сивици‘ и ‚тройки‘, но пък да вози комфортно, защото гърба ме боли и без супер-твърдо окачване. Освен това няма да е зле да имам добра видимост, за да пътувам по-лесно на дълъг път и да виждам пет коли напред в задръстванията сутрин (че и в следобедните). Да, искам и престижна емблема и модерен вид, за да е ясно на всички, че за мен колата не служи само за придвижване“. Е, от Mercedes имат решение на проблема ви – новият GLC Coupe!

GLC Coupe е второто попълнение в ‚купе‘/‘джип‘ гамата на Mercedes след големия GLE Coupe. Автомобилът реално представлява по-скъпа, по-непрактична и по-странно изглеждаща версия на компактния високопроходим GLC, а целта му са клиентите, които искат нещо по-модерно изглеждащо като например Range Rover Evoque, Porsche Macan или Jaguar F-Pace. Както и разбира се прекият конкурент – BMW X4.

Mercedes GLC Coupe е автомобил, който ми грабна вниманието още с представянето си, защото го намирам за най-красивия и хармоничен представител на SUV/Coupe класа (разбирайте X4, X6, GLE Coupe) и при първа възможност, макар и за доста ограничено време, го покарах.

Leave a Reply