Заключение

Автомобил със силен характер – това е Ford Mustang. След като покарах Mustang GT у мен не остана съмнение, защо тази кола е така популярна и обичана. Просто предлага много – много характер, много стил, много мощност, много богато оборудване и всичко това на добра цена. Да, всичко си има и минуси, като тук те са по-ниско качество на интериора и недотам прецизно пътно поведение (ако търсите скорост, а не забавление). За сметка на това, ако си падате по шоуто и обичате да сте център на внимание, то Mustang е абсолютно ненадминат в ценовия си клас.

И след като споменах неколкократно като един от основните плюсове именно цената, то е редно и да я спомена. Базовият Mustang купе с 2.3 литров двигател с принудително пълнене и 314к.с. струва 79200лв. Това обаче включва една камара „екстри“ като например кожен салон, камера за заден ход, ксенонови фарове, безключов достъп и стартиране на двигателя, модерна инфотейнмънт система с 8 инчов дисплей и какво ли още не. Кой друг предлага такова оборудване базово? Ако пък искате да сте класици и държите на осемте цилиндъра, то цената за версия купе е едва 87900лв… за спортно купе с петлитров „осмак“!

Лично аз го намирам за много впечатляващо и определено е фактор, който позволява да преглътнете някои от недостатъците и странностите на Mustang, а и те поне на пръв поглед не са особено много.

Цветан Илиев

Оценка

mustang.png

Leave a Reply