BMW 8 Gran Coupe – Съвременна интерпретация на тема GT (тест)

Дизайн:

При оценяването на външния вид на „осмицата“, смятах да дам четири точки от пет за атрактивен дизайн. Но се замислих – за няколко дни в компанията на Gran Coupe бях обект на такова внимание, каквото не помня да съм срещал преди (може би донякъде с Vinghen, но там говорим за различни неща). Имаше деца, които се възхищаваха и изтичаха да доведат приятелите си, за да се порадват и те, а на един светофар бяхме огледани от гуми до таван от хората в спрялата до нас Alfa Romeo Stelvio… Щом „Алфаджии“ се заглеждат, то положението е сериозно. Накратко, чувствах се сякаш карам не BMW, а Ferrari.

На какво се дължи това? Смятам, че основен „виновник“ са разточителните пропорции на колата – дълга, ниска и широка. След това идват издълженият капак на двигателя, извивките на широките калници и всички други линии и контури, които изпъкват още повече благодарение на опционалния „Frozen Bluestone“ цвят. Въпросният е сив матов металик с едва доловим син оттенък, който е наистина страхотен, но пък и цената му доближава 8000 лева.

Други характерни детайли са „присвитите“ фарове и задни светлини, както и сдвоената предрадиаторна решетка, която BMW обявиха за „голяма“ при представянето на модела, но вече изглежда нормална ( 😉 BMW 4)

Лично аз също съм впечатлен от дизайна на „осмицата“ като мисля, че Gran Coupe е по-атрактивен от купето или кабриолета. Единственият детайл, който откровено не ми допада са огромните трапецовидни рамки около ауспусите. Намирам този фалш за проява на лош вкус.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s