DS3 Crossback – Грозното пате на 21 век (тест)

Дизайн:

Наблюдавайки DS3 Crossback неизбежно в главата ми се появява част от известния цитат на Оскар Уайлд „модата е форма на грозотата, която е така непоносима, че трябва да я променяме на шест месеца.“

Ок, колата не е чак толкова грозна, но определено напомня на висшата мода – странна, провокативна и не можеш да си представиш някой да я носи на улицата.

Самата концепция не е нестандартна – компактен градски кросоувър или точно това, което иска пазарът. Пропорциите са сполучливи с големи колела, малки надвеси, пътен просвет 17 см (не е зле), водещи до „мускулесто“ излъчване.

Спрямо моите естетически разбирания има два проблема. Единият е цялостното оформление на предната част. Фаровете имат „странна“ форма и ми навяват мисли за буболечка, хромът около голямата решетка ме отнася в далечния изток, а и формата на дневните светлини ми се струва прекалено „завъртяна“.

Вторият проблем е новото Peugeot 2008 – технологичен близнак на DS3 Crossback, но с далеч по-приятен дизайн. Е, възможно е просто да не разбирам от висша мода 🙂

Малкият DS има някои особености, които намирам за интересни и сполучливи. Това са хромираните дръжки на вратите с характерна форма, които „изплуват“ от каросерията, когато се приближите до колата и най-вече „перките“ на задните врати, които дооформят Б-колоните и създават един истински открояващ се профил на автомобила.

Плюс е и наличието на девет цвята за каросерията и три за покрива.

Какво е вашето мнение за външния вид на DS3 Crossback?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s