Дизайн

След известен период, в който Mercedes разполагаха с леко съмнителен ‘стайлинг’, начело на дизайн департамента им застана Гордън Вагнер – германец от Есен, който в пълен разрез с немската традиция да се създават скучни и леко грозновати автомобили, превърна настоящата моделна гама на Mercedes в най-интересната немска такава.

GLE Coupe въплащава новия дизайнерски език на Mercedes, като комбинира изключително добре елегантност с агресия и класа. Колата има могъщо излъчване, но това което ми харесва е, че го постига някак без да си дава зор и без да се престарава с „лошите“ детайли и елементи. Именно това придава класа на GLE Coupe.

Най-интересната част в модела, разбира се, е задницата, която разполага със скосен покрив (който обаче е „по-гърбав“ спрямо този в X6, като това води до по-малко компромиси с височината на задната седалка). Въпросната задница е получила доста хармоничен вид и в комбинация със светлините тип C-Class Coupe и S-Class Coupe изглежда приятно.

Като цяло аз съм много доволен от външния вид на GLE Coupe – колата ми изглеждаше добре на снимки, после ми се видя впечатляваща, когато я засякох на улицата и след като прекарах известно време с нея, мнението ми не се промени. Освен това тестовият автомобил, бе оборудван с допълнителен AMG пакет, който всъщност според мен е малко излишен, тъй като GLE Coupe изглежда достатъчно впечатляващо и без него.

Leave a Reply