Заключение

За пореден път оставам впечатлен от модел на Volvo и  смятам, че второто поколение на XC60 има всички необходими качества да постигне и задмине изключително силното представяне на пазара на предшественика си.

Автомобиилът комбинира елегантно-динамичен екстериор с върхов откъм качество и дизайн интериор (безспорен първенец в класа си, според мен). Практичността и оползотворяването на пространството също са на висота, традиционно за моделите на Volvo, което прави XC60 много подходящ за семеен автомобил.

Като минуси в представянето бих включил скоростната кутия, която не реагира достатъчно бързо при рязко подаване на газ, както и неувлекателното управление. Като минус би могло да се приеме и липсата на двигатели с повече от четири цилиндъра – необходимо „зло“, но просто „петаците“ на Volvo ми бяха любими.

Колкото до задвижването, то смятам, че Т8 вариантът е много интересен за демонстрация на възможностите и забавление, както и да се хвалите, че сте много технологични или пък да паркирате безплатно в Синя зона. В реалния свят, обаче, ви трябва дизел – D4 или D5, съответно със 190к.с. или 235к.с. Дори по-мощният вариант е с над 20000лв по-евтин от хибрида и може и да не ускорява от 0 до 100км/ч за 5.3 секунди, но и неговите 7.2 секунди са повече от адекватни.

Цветан Илиев

Оценка

volvo.png

Leave a Reply