Peugeot 508 – Най-после атрактивен (тест)

Края на деведесетте години – малкият Цветан (тоест аз) ожесточено „разцъква“ Телетекста и търси програмата на кината. Защо? Ами, за да намери къде и кога дават TAXI. Сещате ли се, онзи френския филм с „наточеното“ Peugeot 406? Е, аз още помня, колко развълнуван бях, че ще го гледам и, естествено, не ме интересуваше сюжетът, интересуваха ме сцените с колата.

607-f.gif

Лятото на 2000 г., мястото е Автосалонът в София, а малко по-големият Цветан (пак съм аз) с треперещи ръце държи видеокамерата и снима как посланикът на Франция и някакъв друг чичко махат покривалото от новото Peugeot 607. Резултатът, естествено, е покъртително разклатено ужасно видео.

И каква е връзката с днешния тест? Ами, връзката е, че по това време моделите на Peugeot ми се виждаха много атрактивни, защото дизайнът е важен и продава. В последствие французите загубиха чара си, обединиха наследниците на тези два модела в един, наричайки го 508, който стана безличен и скучен като VW Passat, но пък с малко по-съмнителни качества.

Е, през миналата година за пръв път, откакто бях дете, модел на Peugeot ме развълнува в мига, в който го видях на автомобилния салон в Женева и това бе втората генерация на 508.

5 коментара

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s