Края на деведесетте години – малкият Цветан (тоест аз) ожесточено “разцъква” Телетекста и търси програмата на кината. Защо? Ами, за да намери къде и кога дават TAXI. Сещате ли се, онзи френския филм с “наточеното” Peugeot 406? Е, аз още помня, колко развълнуван бях, че ще го гледам и, естествено, не ме интересуваше сюжетът, интересуваха ме сцените с колата.

607-f.gif

Лятото на 2000 г., мястото е Автосалонът в София, а малко по-големият Цветан (пак съм аз) с треперещи ръце държи видеокамерата и снима как посланикът на Франция и някакъв друг чичо махат покривалото от новото Peugeot 607. Резултатът, естествено, е покъртително разклатено ужасно видео.

Каква е връзката с днешния тест? Ами, връзката е, че по това време моделите на Peugeot ми се виждаха много атрактивни, защото дизайнът е важен и продава. В последствие французите загубиха чара си, обединиха наследниците на тези два модела в един, наричайки го 508, който стана безличен и скучен като VW Passat, но пък с малко по-съмнителни качества.

Е, през миналата година за пръв път, откакто бях дете, модел на Peugeot ме развълнува в мига, в който го видях на автомобилния салон в Женева и това бе втората генерация на 508.

Leave a Reply