Volkswagen Passat Alltrack – по следите на високите комбита (тест)

Дизайн:

От край време намирам моделите на VW за скучни, що се отнася до дизайн. Passat Alltrack не прави изключение, макар да трябва да призная, че или остарявам, или все пак настоящото поколение Passat има известен напредък в това отношение.

DSC_9020.jpg

Това, което ми допада, е оформлението на предницата, което вече е далеч по-характерно спрямо предходните поколения на модела, макар и все още да залага на по-скоро семпъл и прагматичен дизайн. Отместите ли поглед от тази част на колата, следват форми, които не са се променяли осезаемо от десетилетия насам – имаме абсолютно класически силует и пропорции на голямо комби. Лошо ли е това? Ами въпрос на вкус и разбирания. Едно е сигурно и то е, че подобна форма на купето е необходима, за да се осигури цялото това пространство, което предоставя автомобилът.

DSC_8986

Що се отнася конкретно до Alltrack, то разликите спрямо обикновеното комби Variant се свеждат до повишаване на пътния просвет с 2,9см до 17,4см и вкарването на малко SUV стилистика под формата на уширения на калниците и праговете, декоративни предпазни елементи. Има и други дребни разлики в предрадиаторната решетка, страничните огледала в матиран хром, някоя емблема Alltrack тук-там и други.

DSC_9016.jpg

Резултатът всъщност е доста добър, защото всички тези неща добавят повече характер в дизайна на Passat.

DSC_9037.jpg

Накрая искам да обърна внимание на единствения стилистичен елемент, който истински не ми харесва в Passat Alltrack. Това са фалшивите накрайници на изпускателната система – хром, а вътре е черна пластмаса. На горната снимка дори се вижда, как се подават двете истински тръби на ауспуха вляво. Знам, че VW не са единствените, които правят този евтин трик, но лично аз го намирам за излишен кич.

3 коментара

  1. […] След тази ода за качеството на интериора в Clio се връщам към стандартния формат и продължавам с дизайна. Симпатичен, модерен, без да блести с нещо невероятно. Интересен детайл е визуалната връзка на въздуховодите и червеният кант. Смята, че изглежда свежо и напомня на сходното оформление при VW Passat. […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s