Volvo XC40 – Какво се иска, за да победиш (тест)

Дизайн:

Volvo XC40 е компактен SUV, който запазва характерните черти на актуалната гама на Volvo, но същевременно се отличава много ясно от останалите модели в гамата им, най-важно, големите „братя“ XC60 и XC90.

Поради някаква причина, често чувам мнения, че моделът има по-спортен вид спрямо по-големите SUV модели на Volvo. Аз не съм съгласен, защото с по-изправения челен прозорец, ъгълът на предрадиаторната решетка, „смръщените“ фарове и грубите нелакирани прагове, XC40 има най-грубото и класическо „офроуд“ излъчване сред гамата на Volvo.

Един от отличителните елементи в дизайна на XC40 е острият ъгъл в страничната линия на остъкление. За мен резултатът е леко спорен, тъй като се получава една зона с прекалено много метал, която освен, че е естетически спорна, води до понижена видимост за шофьора и пасажерите на задните седалки.

Цялостно, както и с всеки друг актуален модел на Volvo, дизайнът ми допада. Харесва ми характерният му стил и тази студена елегантност, с която се характеризира работата на Томас Ингенлат (главен дизайнер на Volvo).

Един коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s