BMW X3 M40i – Мощният и практичен баварец (тест)

Дизайн

Новата дизайнерска тенденция при BMW, свързана с уголемяване на решетките тип „бъбреци“ е ясно видима и тук в сравнение с предходното поколение, което по принцип мен лично би ме ужасило. В случая решетката все още не е твърде огромна и големите габарити на Х3 спомагат тя да не изглежда сякаш цялата предница е завладяна от два бъбрека. Буквално. Като цяло дизайнът е по-скоро консервативен и умерен. Фаровете за мъгла са разположени точно под основните и при изключен двигател биха могли да бъдат объркани с дневни светлини.

М40i се позиционира между X3 xDrive30i и X3M. Като дизайн е по-близък до стандартните модели, екипирани с М спортен пакет, който придава значително по-спортен външен вид на автомобила с по-големите въздуховоди, прагове и големи джанти. Тестовият модел е оборудван с 20-инчови джанти, които изглеждат доста добре по мое мнение.

Лично за мен задницата на Х3 е по-красивата част на колата, със по-агресивни линии от предницата и двоен ауспух, като и двете тръби са… истински. Без да впечатлява, дизайнът ми допада и поради факта, че Х3 се различава достатъчно лесно от Х1 и Х5, а това не е маловажно, защото при други марки и при BMW в някои класове различаването невинаги е лесно от пръв поглед.

3 коментара

 1. Поредното ревю от хора, които не са си научили урока … постарайте се малко поне, явно така сте били и в училище – 3ка.

  Как искате странична упора като имате обдухване на седалките и заради това нямате сайд съпортите в седалките …

  • Подобни коментари, показват пълна липса на разбиране и осъзнаване на текст и принципно заслужават директно триене, но този път ще отговоря.

   Не знам вие като какъв специалист се изявявате, но авторът на теста коментира, че опората е недостатъчна. Какви са причините не стои на дневен ред. Той констатира наблюденията си, а тестовете ни са именно затова. Да не говорим, че аз като автомобилен инженер не виждам какъв е проблемът с вентилацията и опората, но Вие като изявен всичколог явно разбирате доста повече.

   А иронията как коментирате „страничната Упора“ е силна. Ние може и да сме завършили училище с тройки, но Вие май сте с двойка по милост.

   Съветвам Ви да ходите да гледате Бричка. RoadHunter не е за хора като Вас!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s