При появата си на пазара през 2003 г., първото поколение на BMW X3 се отличаваше с изумително поведение на пътя спрямо габаритите и теглото си, а цената за това беше тоталната липса на комфорт във возията. Първоначално моделът не се възприемаше особено добре поради противоречивия си дизайн (да не казваме, че без М Пакет не изглеждаше никак добре), но на пазара пожъна изключителни успехи. На какво се дължаха те? Основно на практичността и, както споменах – поведението на пътя. Х3 комбинира удобствата на 3-та Серия комби с много място за товар и отлично поведение на пътя, и тези на SUV-тата с по-висока позиция на шофиране. Второто поколение на модела беше „по-неутрално“, защото дизайнът се прие, вече имаше конкуренция на пазара (основно в лицето на Audi Q5 и Mercedes-Benz GLK), но и не блесна с нещо специално.

През 2018 г. се появи и третото поколение на BMW X3, а благодарение на М Кар София, ние тествахме върховата версия от нечистокръвните М-ки – M40i. Това поколение определено се отличава с много по-луксозен интериор и завишен комфорт, а версията, която изпробвахме – и с изключителна мощност. Макар и да носи усмивки, когато настъпите газта, въпросът е успява ли Х3 да комбинира ефективно мощност, практичност и комфорт.

2 thoughts

 1. Поредното ревю от хора, които не са си научили урока … постарайте се малко поне, явно така сте били и в училище – 3ка.

  Как искате странична упора като имате обдухване на седалките и заради това нямате сайд съпортите в седалките …

  1. Подобни коментари, показват пълна липса на разбиране и осъзнаване на текст и принципно заслужават директно триене, но този път ще отговоря.

   Не знам вие като какъв специалист се изявявате, но авторът на теста коментира, че опората е недостатъчна. Какви са причините не стои на дневен ред. Той констатира наблюденията си, а тестовете ни са именно затова. Да не говорим, че аз като автомобилен инженер не виждам какъв е проблемът с вентилацията и опората, но Вие като изявен всичколог явно разбирате доста повече.

   А иронията как коментирате “страничната Упора” е силна. Ние може и да сме завършили училище с тройки, но Вие май сте с двойка по милост.

   Съветвам Ви да ходите да гледате Бричка. RoadHunter не е за хора като Вас!

Leave a Reply