MINI Cooper S Convertible – Доза чар за малкия британски спортист (тест)

Дизайн:

MINI е един от тези автомобили, чийто дизайн се е превърнал в част от популярната култура и е безпогрешно разпознаваем дори от хора, които обичайно различават колите единствено по цвят.

Характерните елементи са много – формата на купето с изправения челен прозорец и късите надвеси (вече по-дълги спрямо предходните поколения), детайли като фаровете, хромирания кант около прозорците, дори дръжките на вратите. Мога да изреждам много, защото моделът е сбор от необичайни елементи, които в крайна сметка си пасват и създават класически, но не ретро облик.

Тъкмо тези особености позволяват на настоящето поколение да изглежда все така актуално, независимо че е на пазара от 2013 година. Все пак преди две години моделът претърпя модернизация като най-голямата разлика e в дизайнът на задните светлини, които оформят Юниън Джак (флагът на Обединеното кралство). Мисля, че това е интересен детайл, който си пасва с характера на MINI.

Лично на мен MINI Cooper S във версия кабрио ми допада. Харесвам спортните детайли, харесва ми и „плоската“ странична линия (под прозорците, а не издигаща се назад както е популярно). Все пак в миналото притежавах модел от марката и като цяло изпитвам симпатии към нея. Като казах „минало“ смятам, че предходните две поколения, макар вече остарели, имаха още по-успешен дизайн за времето си.

По интересното при тестовия автомобил е, че това не е просто Cooper S. Пред вас е специалната версия Sidewalk, насочена към хора, които приоритизират дизайна и възможността да изпъкнат в трафика.

Версията залага на цвят Deep Laguna, който е наличен единствено за Sidewalk Edition. Лентите на капака на двигателя също са различни с характерна графика, която виждаме и върху мекия покрив, както и при декоративната лайстна около страничните мигачи. Детайлите продължават със специфични прагове и промени в интериора, за които ще разберете в следващата секция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s