В последните десетина години европейският пазар на нови автомобили се измени по инересен, донякъде снобарски начин. Хората масово замениха практичните, но грозни, миниванове с по-скъпи и често по-непрактични кросоувъри. Същото изместване се случи и при седаните в клас D, където от просторните и разумни автомобили тип Ford Mondeo последва изместване към по-имиджовите, по-тесни и по-скъпи “компактни екзекютив” модели като BMW 3-та серия и Mercedes C-Class.

Очевидно започвам доста отдалеч, но това, което исках да илюстрирам е, че  европейците доста масово желаят да се чувстват по-специални, по-важни и по-различни. А какъв по-лесен начин да го постигнат (на сравнително разумна цена) от двуврата версия на някой от “премиум” моделите в клас D? Все пак от край време купетата са символ на престиж, демонстрират индивидуализъм, стил и независимост.

И така в тази територия като цяло окупирана от германците с BMW 4, Audi A5 и Mercedes C-Class Coupe, неочаквано преди около година се намести и един представител на Infiniti – Q60. Реално това е купе версията на Infiniti Q50, но за разлика от германците разполага с много различен дизайн спрямо четиривратото си братче, което явно увеличава ексклузивността му.

Leave a Reply