Интериор

Една от сферите, в които S60 блести, е интериорът. Неведнъж съм се прехласвал по дизайна и качеството на изработка, което намираме у актуалната гама на шведите – от топлия лукс във V90, до кристалният скоростен лост в моделите със задвижване Т8.

Всъщност таблото на S60 на пръв поглед изглежда идентично с това в XC60. Имаме познатия семпъл дизайн, доминиран от големите, елегантни въздуховоди и, разбира се, централния екран на инфотейнмънт системата. Лично на мен този дизайн ми харесва много, особено в изпълнения със светла кожа и дървени декоративни лайстни, тъй като комбинацията черен салон и метални лайстни, които виждаме в тестовия автомобил не успява да разкрие цялата прелест на интериора.

Това, което ми харесва най-много, са детайлите, метализираните и гланцирани бутони, които придават луксозен завършек на салона и традиционно за марката – много удобните седалки.

Естествено, не всичко е отлично. И тук има дребни слабости като например прекалено тесни джобове във вратите и на двата реда седалки, а и мястото отзад е по-скоро малко – седалката е относително ниска и съответно позицията на седене не е оптимална, въпреки че пространството за коленете е напълно достатъчно. Редно е да спомена, че ниската задна седалка е често срещано явление в класа.

Също така инфотейнмънт системата Sensus вече ми се струва поостаряла. Графиките ѝ и скоростта, с която работи, все още са на топ ниво, но самата навигация в менютата е по-скоро неинтуитивна. Освен това продължавам да не одобрявам липсата на физически бутони за управление на температурата. За всичко трябва да се обръщате към сензорния екран, което не е най-удобното нещо в движение.

Накрая нещото, което ми допадна в конфигурацията на тестовия автомобил, бе озвучаването с Harman Kardon Premium Sound с 14 тонколони и мощност 600W – опция с цена 1643 лв, която според мен си заслужава всяка стотинка. Лично аз смятам, че този вариант обезсмисля върховата аудиосистема, която се предлага за модела и идва от Bowers and Wilkins, разполагаща с 19 говорителя, мощност 1400W и се предлага срещу сериозните 6454 лв. Смятам, че по-евтиният вариант предлага достатъчно качествено изживяване дори за аудиофили.

Leave a Reply