Peugeot 508 SW – По-доброто 508 (тест)

Дизайн:

Може и да ви се види прекалено, но стоейки край автомобила, 508SW ми напомня на Porsche Panamera Sport Turismo. Предполагам, че тази асоциация дойде заради ниското и широко купе на французина в комбинация със „спортни“ дизайнерски елементи в черен гланц, липсата на рамки на прозорците, широката линия на задните светлини и други. Но дори и тази връзка да се появява само в моята глава, то 508SW безспорно е сред най-атрактивните като дизайн комбита на пазара в този ценови сегмент.

Предната част на автомобила е идентична с тази на версията седан, като при ниво на оборудване GT Line и GT изцяло светодиодните фарове влизат в серийното оборудване, а те идват с характерните дневни светлини, които придават доста „лош“ вид на автомобила. При тези две нива на оборудване имаме и предрадиаторна решетка с „шахматен“ дизайн, която е още една препратка към света на спорта. Крайният резултат от всички дизайнерски приумици и елементи е характерна предница с леко агресивно и доста стилно излъчване.

Интересното в случая започва след B-колоните. Силуетът е доста динамичен като за комби, задната част изглежда компактна заради линията на страничните прозорци, а завъртим ли се още малко се озоваваме пред една от най-динамичните комби-задници, които съм виждал. И тук тъмните светлини изглеждат като дошли от концептуален модел или от тунинг шоу. Много ми допада и наличието на истински, простички накрайници на изпускателната система – тук няма разни трапецовидни, осмоъгълни, триъгълни заигравки, а две искрени, кръгли тръби. Харесва ми и е свежо.

Общо взето що се отнася до дизайн, нямам забележки!

4 коментара

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s