BMW i3s – Правилната концепция за електрически автомобил (тест)

Дизайн:

Външният вид на i3 може да бъде оприличен като смел, различен, интересен, красив или грозен. Това, което е безспорно е, че не оставя хората безразлични и в някаква степен показва свободата, която може да бъде постигната, благодарение на електрическото задвижване – тоест един електрически автомобил няма нужда да копира дизайна на конвенционалните коли, които познаваме от изминалите десетилетия.

Тук най-силно впечатление правят детайли като стъклената врата на багажника с интегрирани в нея светлини, нестандартната линия на остъкляването, която осигурява повече видимост за пътниците на задната седалка и, разбира се, фактът, че задните врати се отварят срещу движението и освен това няма Б-колони. Това изисква изключителна здравина на каросерията, което ни насочва и в черешката на тортата при i3 – композитна пътническа клетка, направена от армивана с въглеродни нишки пластмаса. Освен здравина, тази концепция осигурява и много ниско тегло на автомобила.

Обратно към дизайна – тук имаме не просто i3, а по-спортната версия i3s, която е малко по-ниска и широка от стандартния модел. Тя разполага с по-агресивни брони (с повече черен гланц, тъй като „агресивни“ отвори нямат място в електрически автомобил) и черни „вежди“ на калниците. Всъщност така малкото BMW наистина изглежда осезаемо по-добре!

Накрая искам да напомня, че i3 е автомобил, който се продава от шест години и това, че все още изглежда толкова интересен е признак на добре свършена работа от дизайнерите.

4 коментара

  1. […] Автомобилът се предлага и с електрическо задвижване, като моторът има 136к.с., а с ускорение до 100км/ч от 8.1 секунди е и най-бързият в гамата. Официално батерията е достатъчна за 340 км, но предполагам, че реалният пробег ще е около 260 км. Сходни са характеристиките и на BMW i3. […]

  2. […] Автомобилът се предлага и с електрическо задвижване, като моторът има 136 к.с., а с ускорение до 100км/ч за 8.1 секунди е и най-бързият в гамата. Официално батерията е достатъчна за 340 км, но предполагам, че реалният пробег ще е около 260 км. Сходни са характеристиките и на BMW i3. […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s