Макар на страниците на Roadhunter вече да са се появявали модели на DS, ще си позволя да припомня, че това е нова марка за луксозни френски автомобили. Тя е част от групата PSA, която включва още Peugeot и Citroen, а корените ѝ са именно при Citroen и революционния модел от средата на миналия век DS.

В духа на времето, гамата на DS включва най-вече SUV и кросоувър модели. Нещо, което обичайно намирам за скучно, но интерпретацията тук е толкова различна, че грабва вниманието ми. Моделите на луксозната марка са малко като висшата мода – екстравагантни, смели и не рядко намиращи са на ръба на добрия вкус. Там обаче е и чарът им.

DS4 е едно от новите попълнения в гамата на производителя. Харесва ми, че моделът е представен официално като хечбек, но предвид някои дизайнерски елементи и малко по-голямата височина, аз смело го наричам кросоувър.

Нещо друго, което е любопитно е, че този път тестовият автомобил идва не от представителя на марката у нас, а от компания за автомобили под наем. Да, за разлика от обичайно скучните модели, с които свързваме подобни компании, Top Rent a Car са се осмелили да предложат нещо по-интересно и нишово на клиентите си.

Leave a Reply