Дизайн

Външният вид на DS4 е поляризиращ. Комбинацията от нелогични чупки и причудливи детайли няма как да бъде по вкуса на всеки. На мен, обаче, ми допада. На първо място ми харесва концепцията за леко по-висок хечбек – по този начин получаваме така желаната от много хора висока позиция на седене, но без негативите на класическите SUV модели.

Интересно е, че DS 4 се предлага в цели осем нива на оборудване, като те са разделени в три характерни категории – луксозна, спортна и “приключенска”. Аз намирам спортните версии за най-симпатични и за мой късмет тестовият автомобил бе именно такъв. В топ ниво на оборудване Performance Line+ колата идва с повече елементи лакирани в черно и с 19 инчови черни джанти Minneapolis. Това, в комбинация със сивият цвят Lacquered Grey дава съвременен и динамичен вид на автомобила.

Сред по-интересните детайли тук са светлините – тези отзад са оформени много нетипично по начин, познат от големия DS7 Crossback, а предните залагат на три основни елемента, към които добавяме лилави светодиоди за “светлинното шоу” при отключване на автомобила и дневни светлини със странно ъгловат дизайн, който обаче се вписва отлично в стила на DS.

Задните светлини на DS7.

В списъка с интересни детайли добавям и дръжките на вратите, които стоят прибрани, ако автомобилът е заключен и в движение. Тук ще спомена, че когато те се прибират при потегляне, издават лек шум, който неколкократно ме стресна, мислейки си, че по невнимание съм ударил нещо 🙂

Така или иначе, крайният резултат от всичко това е доста интересен, смел и нетипичен и може би най-важното като за нов луксозен бранд – изглежда “премиум”. Важна роля за това имат пропорциите на колата, издълженият ѝ преден капак и сравнително късия челен прозорец.

На мен ми харесва, като единствената ми забележка е към бутафорните накрайници на изпускателната система, които са просто ужасни. Какво мислите вие? Допада ли ви външният вид на DS4?

Leave a Reply