Дизайн

Бих определил дизайна на 2008 като иконичен. Това изказване, идвайки от мен (не съм почитател на SUV модата), значи много. Смятам, че този дизайн ще превърне модела в класика на настоящата епоха, аналогично на 205 и неговата епоха.

2008 залага на най-модерната интерпретация на актуалния дизайнерски език на Peugeot. Предната част е лесноразпознаваема с новите LED фарове и издължените дневни светлини, които тук са отделени от основните фарове (за разлика от 208 и 508).

Предрадиаторната решетка е уголемена, без да е гротескно голяма, както е модерно напоследък. Цялостното излъчване е смело, внушително и ми харесва.

Погледнат отстрани, 2008 комбинира типичен SUV силует с остри ръбове и множество детайли, които му придават по-динамично излъчване. Тук е редно да отбележа, че тестовият модел е с най-високото ниво на оборудване GT, чиито черен покрив и опционални, 18 инчови, черни джанти подсилват ефекта.

Харесва ми сравнително издължения преден капак, а детайл, който намирам за интересен е С-колоната в черен гланц със сива графика.

В задната част искам да обърна внимание на ауспусите – да, зад накрайниците се крият два съвсем истински ауспуха. Нещо, което напоследък започва да се среща по-рядко (факт, че тук се дължи и на конкретния двигател).

А иначе оформлението тук е все така характерно за новите модели на Peugeot, с “тройни” светодиодни светлини, прозрачни капаци и черна лайстна, която ги свързва. Много специфично, а според мен и доста стилно решение.

Мнението ми е, че 2008 комбинира успешно актуалните тенденции в дизайна на Peugeot и лично на мен ми харесва (особено в ниво на оборудване GT и GT Line).

Leave a Reply